GİZLİLİK POLİTİKASI

Son güncelleme: [yürürlük tarihini girin]

Lütfen Bu Web Sitesini Kullanmadan Önce Dikkatlice Okuyun

Kayıtlı merkezi 60 Leveroni Court, Novato, CA 94949 adresinde bulunan Ultragenyx Pharmaceutical Inc. (bundan sonra “Ultragenyx” veya “biz” veya “bize” veya “bizim” denilecektir), web sitelerini ziyaret edenlerin gizliliğine saygı duyar ve müşterilerinin, ortaklarının, hastalarının ve çalışanlarının güvenine değer verir.

İşbu Gizlilik Politikası, Ultragenyx’in bu site (“Web Sitesi”) aracılığıyla kişisel verilerin toplanması, kullanılması ve ifşa edilmesine ilişkin uygulamalarını ve bu tür bilgilerle ilgili olarak sahip olduğunuz hakları ortaya koymaktadır. Web Sitesini kullanmaya devam ederek, Ultragenyx’in kişisel verilerinizi bu Gizlilik Politikasında açıklandığı şekilde işlediğini kabul etmiş olursunuz. Bu Web Sitesini kullanmadan veya bu Web Sitesi aracılığıyla Ultragenyx’e kişisel verileri göndermeden önce lütfen bu Gizlilik Politikasının tamamını okuyun.

Verilerin Toplanması ve Kullanılması

Kişisel verilerinizi gönüllü olarak gönderdiğinizde (adınız, adresiniz, telefon numaranız ve e-posta adresiniz ve Ultragenyx ürünü veya programıyla olan ilişkiniz dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere), Ultragenyx bu bilgileri elektronik bir veritabanında saklar ve işler. Ultragenyx bu bilgileri; taleplerinizi yerine getirmek, busiteyi geliştirmek, bir yarışma veya promosyona katılımınızı yönetmek veya talep ettiğiniz bilgi veya iletişimleri yahut Ultragenyx’in sizi ilgilendirdiğini düşündüğü bilgileri sağlamak için gerektiğinde ek bilgi almak üzere sizinle iletişim kurmak için bir araç olarak kullanabilir. Ultragenyx, bu bilgileri şirket içinde geçerli yasalara uygun olarak pazarlama çalışmaları ve dahili kullanım için analizler yapmak amacıyla kullanabilir.

Web Sitesini nasıl kullandığınız hakkında otomatik olarak bilgi toplamak için Web Sitemizde çerezler ve diğer izleme teknolojileri kullanılmaktadır. Bizim ve üçüncü tarafların Web Sitemizde çerezleri nasıl kullandığı hakkında daha fazla bilgi içinlütfen Çerez Politikamızı [bağlantıyı ekleyin] inceleyin.

Web Sitemizi ziyaret ettiğinizde aldığımız bilgileri, sizden aldığımız diğer bilgiler ve halka açık ve ticari olarak mevcut kaynaklardan aldığımız bilgiler dahil olmak üzere topladığımız diğer bilgilerle birleştiririz.

Yürürlükteki yasalara göre Ultragenyx’in kişisel verilerinizi işlemek için yasal dayanağı, işlemenin şu koşulları karşılamasıdır:

  • Ultragenyx’in iletişimlerini size uyarlamaya ve Ultragenyx’in hizmetlerini geliştirmeye ve iyileştirmeye devam etmesi için üstte açıklanan amaçlar dahil olmak üzere Ultragenyx’in meşru çıkarları için gerekli olması;
  • Ultragenyx’in yasal yükümlülüklere uyması için gerekli olması veya
  • Rızanın geri alınması durumunda yasal yükümlülüklerimize uymak veya haklarımızı ve çıkarlarımızı korumak için bazı bilgileri saklamamız gerekebilse de istediğiniz zaman geri alabileceğiniz rızanız veya talimatınızla gerçekleştirilmesi.

Bize belirli bilgileri sağlamazsanız, bazı durumlarda yükümlülüklerimizi yerine getiremeyebilir veya talep ettiğiniz hizmetleri size sağlayamayabiliriz. Size belirli bilgileri sağlamamanın sonuçları hakkında bilgi vereceğiz.

Verilerin Paylaşılması

Güveninizi korumayı taahhüt ederiz ve topladığımız bilgileri ne zaman ve kiminle paylaşabileceğimizi anlamanızı isteriz. Kişisel verilerinizi aşağıdaki üçüncü taraflarla paylaşırız:

  • Yetkili ABD ve diğer yabancı üçüncü taraf tedarikçiler ve hizmet sağlayıcılar. Bilgilerinizi bize faturalandırma, ödeme işleme, müşteri hizmetleri, e-posta dağıtımı, iş analitiği, pazarlama, reklam, performans izleme, barındırma ve veri işleme gibi özel hizmetlerde yardımcı olan üçüncü taraf tedarikçiler ve hizmet sağlayıcılarla paylaşabiliriz.
  • Kurumsal iştirakler. Bilgilerinizi yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda bu politikaya tabi olan kurumsal iştiraklerimizle paylaşabiliriz.
  • İş devirleri. Bilgilerinizi, Ultragenyx’in tamamının veya bir kısmının satışı, birleşme, konsolidasyon veya varlık satışı yahut olası olmasa da iflas olayı gibi tamamlanmış veya teklif edilen bir kurumsal işlemle bağlantılı olarak paylaşabiliriz.
  • Hukuki amaçlar. Bilgilerinizi celpler, mahkeme emirleri, adli işlemler, kolluk kuvvetleri talepleri, hukuk davaları veya devlet soruşturmaları veya geçerli yasa tarafından gerekli veya izin verilen diğer durumlara yanıt olarak ve Ultragenyx’in, iştiraklerimizin, kullanıcılarımızın veya kamunun haklarını, çıkarlarını, sağlığını, güvenliğini ve emniyetini korumak ve savunmak için ifşa edebiliriz.
  • Sizin rızanızla veya talimatınızla. Bilgileri, bilgileri topladığımız sırada size açıklanan diğer amaçlar için veya sizin rızanızaveya talimatınıza uygun olarak paylaşabiliriz. Herkese açık yorumlar şeklinde bilgi göndermeyi seçtiğinizde, bu bilgiler kamu üyeleri tarafından erişilebilir olacaktır.

Ayrıca Ultragenyx, kullanıcılar hakkında toplanan kişiyi bireysel olarak tanımla-mayan istatistiksel ve diğer bilgileri, ticari amaçlar dahil olmak üzere meşru iş amaçları için üçüncü taraflarla paylaşabilir. Ancak bu gibi durumlarda bu bilgiler, siziveya başka herhangi belirli bir kişiyi bireysel olarak tanımlayan nitelikte olmayacaktır.

Uluslararası Veri Aktarımları

Ultragenyx, ABD merkezli bir şirkettir ve Web Sitemizi ve Hizmeti kullanmanız, kişisel verilerinizin ABD’ye aktarılmasını ve burada depolanmasını ve işlenmesini içerecektir. Ultragenyx, kişisel verilerinizi yalnızca işlenmekte olan tüm bilgilerin bütünlüğünü ve güvenliğini korumak için yeterli düzeyde korumanın mevcut olduğundan emin olduğunda, geçerli gizlilik ve veri koruma yasalarına uygun olarak üçüncü bir tarafa veya denizaşırı ülkelere aktarır.

Sadece AB’de yerleşik kişiler için: Topladığımız bu bilgilerin alıcılarından bazıları, AB ile aynı düzeyde veri koruması sağlamıyor olabilecek ülkeler dahil olmak üzere Avrupa Birliği dışında bulunmaktadır.Ultragenyx, bu tür alıcıların gizlilik yükümlülüklerine bağlı olmalarını sağlamak için uygun adımları atacak olup aktarılan kişisel verilerin korunmasını ve güvenliğini sağlamak için Avrupa Komisyonu tarafından onaylanan Standart Sözleşme Maddeleri gibi önlemleri uygulamaktadır. Bumaddelerin bir kopyası, aşağıda “İletişim Bilgileri” bölümünde listelenen adresten bizimle iletişime geçilerek edinilebilir.

Çocukların Verileri

Yasalar tarafından izin verilmediği sürece, ebeveyn izni olmadan yargı alanınızdaki reşit olmayan kişilere ait hiçbir kişisel bilgi toplamayız. Reşit olmayan birinin bize kişisel bilgiler verdiğini öğrenirsek, bunları yürürlükteki yasalara uygun olarak sileriz.
Yargı alanınızdaki reşit olma yaşının altındaki ziyaretçiler, bu Web Sitesine kaydolmadan, kişisel verilerini göndermeden, çevrimiçi tartışmalara katılmadan veyaWeb Sitesine içerik göndermeden önce ebeveynlerinden veya vasilerinden izinalmalıdır. Aksi belirtilmediği sürece yargı alanınızdaki herhangi bir çevrimiçi promosyona veya yarışmaya katılabilmek için en az reşit olma yaşında olmanız gerekir. Ultragenyx, sadece kendi takdirine bağlı olarak herhangi bir ziyaretçinin içerik gönderme veya Web Sitesinin herhangi bir bölümüne erişme olanağını kısıtlayabilir.

Haklarınız

Yürürlükteki yasalara uygun olarak bizden ticari e-posta mesajları almamayı tercih etme hakkınız olabilir. Bu e-posta mesajlarında yer alan talimatları izleyerek bu hakkı kullanabilirsiniz.

Yürürlükteki yasalara uygun olarak kişisel verilerinizin işlenmesine itiraz etme veya kısıtlanmasını talep etme hakkınız ve kendi kişisel verilerinize erişme, düzeltme, silme ve taşınabilirlik talep etme hakkınız olabilir. Ultragenyx’in rızanıza dayalı olarak bilgilerinizi kullandığı durumlarda, rızayı geri çekmeden önce buna dayalı işlemenin yasallığını etkilemeden bu rızayı istediğiniz zaman geri çekme hakkınız bulunur. Talepler aşağıda “İletişim Bilgileri” bölümünde listelenen adrese yazılı olarak gönderilmelidir.

Ayrıca veri koruma yetkilinize şikayette bulunma hakkınız ve yürürlükteki kanunların elverdiği hallerde, kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sonucunda uğradığınız zararın tazminini talep etme hakkınız da bulunur.

Tüm AB veri koruma yetkililerinin listesi ve bireysel iletişim bilgileri şu adreste yer alan Avrupa Veri Koruma Kurulu web sitesinde mevcuttur: https://edpb.europa.eu/about-edpb/board/members_en

Güvenlik

Ultragenyx, web siteleri aracılığıyla toplanan bilgileri kayıp, müdahale, kötüye kullanım, yetkisiz erişim, ifşa, değişiklik veya imhaya karşı korumak için tasarlanmış makul ve uygun teknik, idari ve fiziksel önlemleri alacaktır. Ultragenyx ayrıca, bu tür verilerin amaçlanan kullanımı için güvenilir ve doğru, eksiksiz ve güncel olmasını sağlamak için makul prosedürler uygular ve hizmet sağlayıcılarının da aynı şeyi yapması için çaba gösterir. Ancak İnternet üzerinden veri göndermenin her zaman bazı risklerin bulunduğunu lütfen unutmayın. Veritabanımızın güvenliğinin yasa dışı müdahaleye veya “bilgisayar korsanlığına” karşı %100 güvenli olduğunu garanti edemeyiz.

Verilerin Saklanması

Ultragenyx kişisel verilerinizi sizinle iletişim kurmamızı, talep ettiğiniz hizmetleri size sunmamızı, denetim amaçlı olarak veya yasalar uyarınca kayıt tutma gereksinimlerini karşılamak için iş kayıtları tutmamızı, herhangi bir hukuki davayı açmamızı veyasavunmamızı ve sahip olabileceğiniz soru veya şikayetlerle ilgilenmemizi sağlayan makul bir süre boyunca saklayacaktır.

Üçüncü Taraf Sitelere Bağlantılar

Ziyaretçilerimize kolaylık sağlamak adına halen sitelerimizde yararlı bilgiler sunabileceğine inandığımız bir dizi başka siteye (Ultragenyx dışında) bağlantılar yeralmaktadır. Bu tür bağlantılar, Ultragenyx’in bu diğer web sitelerini, orada görüntülenen içeriği veya onlarla ilişkili kişi veya kuruluşları onayladığı anlamına gelmez. Bu Gizlilik Politikası, o siteler için geçerli değildir. Gizlilik politikaları, gizlilik sözleşmeleri ve veri toplama/dağıtım prosedürleri hakkında bilgi almak için busitelerle doğrudan iletişime geçmeniz gerekir.

Bağlantı verilen Ultragenyx dışı sitelerin de çerezleri kullanabileceğini lütfen unutmayın. Ultragenyx, bu Ultragenyx dışı siteler tarafından kullanılan çerezleri kontrol edemez. Ayrıca şunu bilmenizi isteriz ki, bu Web Sitesinden başka bir web sitesine bağlantı verdiğinizde, o sitenin bir Ultragenyx sitesinden geldiğinizi anlama yeteneği bulunabilir. Diğer herhangi bir web sitesinin bu Web Sitesinde bulunduğu-nuzu bilmesini istemiyorsanız, sitemizde verilen bağlantıları kullanmamanızı öneririz. Üçüncü taraf sitelerin çerezleri nasıl kullandığı hakkında herhangi bir sorunuz varsa bu tür üçüncü taraflarla doğrudan iletişime geçmeniz gerekir.

İletişim bilgileri

Kişisel verilerinizin bu Web Sitesinde nasıl işlendiğine dair herhangi bir sorunuz, yorumunuz veya endişeniz varsa bizimle şu adresten iletişime geçebilirsiniz:

Ultragenyx Pharmaceutical Inc.
60 Leveroni Court,
Novato, CA 94949
E-mail: info@ultragenyx.com

Veri koruma yetkilimize compliance@ultragenyx.com e-posta adresinden ve Veri Koruma Yetkilisinin dikkatine şeklinde belirterek üstteki adresten posta yoluyla ulaşabilirsiniz.

 

Değişiklikler

Ultragenyx bu politikayı istediği zaman değiştirebileceğinden Web Sitemizi her ziyaret ettiğinizde bunu kontrol etmek isteyebilirsiniz.

California’da İkamet Edenler İçin Bildirim –California Gizlilik Haklarınız

Bu bölüm, Ultragenyx’in California Tüketici Gizliliği Yasası (“CCPA”) uyarınca kişisel bilgilerini işlediği California’da ikamet edenlere açıklamalar sağlamak için bu Gizlilik Politikasındaki bilgi toplama ve paylaşma uygulamalarımızın açıklamasına ek niteliğindedir. Lütfen bu açıklamaların CCPA kapsamında işlenmeyen bilgiler için geçerli olmadığını unutmayın.

Önceki 12 ay boyunca Ultragenyx, bu Gizlilik Politikasında yukarıda açıklanan kişisel bilgi kategorilerini toplamış, kullanmış ve paylaşmıştır. Bunlar arasında örneğin kişiyi tanımlayıcı bilgiler (ör. e-posta adresleri, IP adresleri ve mobil cihaz tanımlayıcılar), sağlık bilgileri, demografik bilgiler ve internet veya diğer elektronik ağ etkinliği bilgileri bulunabilir. Bu, topladığımız diğer bilgilerden çıkardığımız sonuçları da içerebilir. Daha fazla ayrıntı için “Verilerin Toplanması ve Kullanılması” bölümüne ve bu Gizlilik Politikasının diğer ilgili bölümlerine bakın.

Bu Gizlilik Politikasının ilgili bölümlerinde ve ayrı Çerez Politikamızda açıklandığı üzere, bize analitik ve diğer hizmetler sağlayan üçüncü tarafların çerezler ve diğer benzer teknolojiler aracılığıyla bilgi toplamasına izin vermek dahil olmak üzere kişisel bilgileri çeşitli şekillerde üçüncü taraflara ifşa eder ve onların kullanımına sunarız. BuGizlilik Politikasında ve Çerez Politikamızda size açıkladığımız seçeneklere sahip olmanıza rağmen bunu eyalet kanunları amaçları doğrultusunda kişisel bilgilerin satışı olarak değerlendirmeyiz.

CCPA uyarınca California sakinlerinin şeffaflık ve kişisel bilgilere erişme ve bunları silme konusunda belirli hakları vardır. Bu hakları, yukarıdaki “İletişim bilgileri” altında belirtilen şekilde bizimle iletişime geçerek veya 1-888-756-8657 numaralı telefonu arayarak kullanabilirsiniz.Fiyat farklılıkları bilgilerinizle ilgili olmadığı veya yasalar tarafından izin verilmediği sürece sizden farklı fiyatlar talep etmeyiz veya farklı kalitede hizmetler sağlamayız. Talebinizi aldıktan sonra sizden ek bilgi istemek de dahil olmak üzere kimliğinizi doğrulamak için yeterli bilgileri talep ederek talebinizi doğrulayabiliriz. Haklarınızı kullanmak için California Eyalet Sekreterliğine kayıtlı bir temsilci kullanmak isterseniz, söz konusu temsilciye vekaletname verdiğinize veya temsilcinin sizin adınıza hakları kullanmak için talepte bulunmak için geçerli bir yazılı yetkiye sahip olduğuna dair kanıt talep edebiliriz.

Bazı web tarayıcıları, web sitelerine “izleme” sinyalleri gönderir. Web tarayıcılarının bu özelliği kullanma ve etkinleştirme farklılıkları sebebiyle kullanıcıların bu sinyallerin iletilmesini isteyip istemedikleri yahut bunların farkında olup olmadıkları dahi her zaman net değildir. Şu anda bu sinyallere yanıt olarak herhangi bir eylemde bulunmamaktayız.